Olympische praatavond in Trax

Twee maanden voor de Olympische spelen trekt Roeselare de debatten mee op gang met een olympisch praatprogramma op woensdag 22 mei.

Op woensdag 22 mei organiseert Sport #VANRSL in samenwerking met KOERS. Museum van de Wielersport een olympische praatavond in Trax. Met Parijs als gaststad komen de Olympische Spelen deze zomer dichterbij dan ooit. Twee maanden voor deze sportieve climax trekt Roeselare de debatten mee op gang met een Olympische avond. Een gevarieerd panel Belgische toppers van vroeger en nu voorziet de avond van een gouden rand.

Wie komt op de olympische sofa zitten?

Niemand minder dan ‘Gouden’ Greg Van Avermaet neemt plaats op de sofa bij Sporza-journalist Sammy Neyrinck. Hoe verging het hem ook alweer op die geweldige zesde augustus in 2016?

Naast een uitgesproken panel wielerhelden komen ook enkele Roeselaarse olympiërs in onze sofa zetelen. Alexander Doom (wereldkampioen 400m indoor) vertelt over zijn medailledroom en zijn voorbereidingen in laatste rechte lijn richting Parijs. Sven Decaesstecker heeft als zwemmer dan weer een schat aan ervaring uitgebouwd op de Paralympics van 2004, 2008, 2012 en 2016. Jarno Thierens, paracyclist met een verleden als zwemmer die deze zomer de poort naar de medailles hoopt open te beuken in Parijs. Zij zitten klaar om hun unieke verhaal met ons te delen.

In onze Olympische sofa zit ook Stijn D'hulst, een Knack Volley-legende, die sinds 2013 deel uit maakt van de Red Dragons, die op één match na de Olympische spelen misten. Ontmoet ook Lien Huyghebaert, voormalig atlete en recordhouder op de Olympische Spelen van 2004.

Andere gasten zijn ex-turnster Aagje Vanwalleghem en voormalig Belgian Cat Hanne Mestdagh. Toeschouwers mogen zich verwachten aan een leuke mix actieve en ervaren sporters.

Praktisch

  • Datum: Woensdag 22 mei 2024 - 19 tot 21 uur
  • Locatie: Site TRAX Roeselare (Traxweg 1, 8800 Roeselare)
  • Kostprijs: 10 euro (incl. drankje) / 5 euro (incl. drankje) met vrijetijdspas, gratis (incl. drankje) voor Vrienden van KOERS

Mis deze unieke kans niet!

Bestel hier jouw tickets